Hogyan tovább tematikus munkacsoportok?

Szöveg

Sajnos a koronavírus második hulláma miatt, az ITS májusi lakossági tájékoztatójához hasonlóan újra online térbe kényszerültek az utolsó körös tematikus munkacsoport találkozók. Az eseményeket két egymást követő napon, 2020. október 13-án és 14-én tartottuk meg. Mindhárom témacsoport eseménye 90 perces Teams meeting keretében zajlott, melyeket Kerpel-Fronius Gábor, főpolgármester-helyettes nyitott meg. A találkozók legfontosabb elemei az ősz elején összeállított Budapest Integrált Fejlesztési Program (IFP), valamint az elmúlt hónapokban többszörösen is egyeztetett civil rendelet és a tervezett tematikus fórumok bemutatása voltak.

Az IFP első bemutatója a tematikus munkacsoport találkozókon az első lépése egy most kezdődő több hónapos széleskörű társadalmi egyeztetési folyamatnak. A civil rendelet és az alakuló Részvételi Iroda további kezdeményezései pedig fontos elemei lesznek a civil szervezetek és a főváros közötti további szakmai együttműködésnek.

Az ITS tervezői az online találkozón válaszoltak a felmerülő kérdésekre és tájékoztatták a résztvevőket az ITS tervezet jelenlegi állásáról, előrehaladásáról, valamint további javaslatokat kaptak a további lehetséges együttműködések kialakításához. 

A workshop eredményei hamarosan felkerülnek a weboldalra.