Elkészült és véleményezhető a BIFP

Szöveg

2020. szeptemberében elkészült a Budapest Integrált Fejlesztési Program társadalmi egyeztetésre szánt dokumentuma, melynek célja, hogy a Fővárosi Önkormányzat a nemzeti szintű forrástervezés során érvényesítse érdekeit és legalább akkora támogatást tudjon elérni a város számára, mint ami az előző, 2014- 2020-as időszakban is rendelkezésre állt. 

A Programban szereplő projektjavaslatokat – az ITS-ben megjelenő fejlesztések egy részeként – a fővárosi önkormányzati és fővárosi önkormányzati tulajdonnal érintett gazdasági szervezetek igyekeznek megvalósítani az elkövetkező 7 évben. A Program az ITS zöld és esélyteremtő céljaival összhangban, öt fő területen javasolja az uniós források koncentrált felhasználását.

A Program részletes dokumentuma mellett készült és egy rövidített, összefoglaló kiadvány. Ezen kívül kivonatolva felkerült a dokumentum a weboldalra is, amit kiegészít a projekteket tartalmazó aloldal, ahol az intézkedések, a tématerületek és az érintett kerületek szerint rendezve könnyen megismerheti azokat. 

A Fővárosi Önkormányzat egyik fő szándéka, hogy a Programot minél többen véleményezzék, ezért egy kérdőívben elmondhatja mindenki az észrevételeit is.