Az első lakossági tájékoztató fórum

Szöveg

Budapest újabb hét éves fejlesztési ciklusa vette kezdetét május 19-én. A koronavírus járvány, 2020 tavaszán mindenkit az online találkozók, megbeszélések és fórumok világába kényszerített, ez a találkozó sem jöhetett létre másképp.

A fórum online, interaktív formában is sikeresen vizsgázott, a rövid tájékoztató után, több mint 15 személyes kérdés érkezett, amire az önkormányzat munkatársai azonnal választ adtak az érdeklődők számára.   

A fórumon röviden bemutattuk az Integrált Településfejlesztési Stratégia mibenlétét, megmutattuk, hogy milyen fejlesztési területek kapcsolódnak majd egymáshoz, illetve, hogy hogyan határozhatjuk meg együtt Budapest fejlődésének útját.

Bemutatott prezentáció >>

Van tét, hiszen ezek az intézkedések határozzák meg a város fejlődését a következő 5-7 évre. A most kezdődő, középtávú fejlesztési terv kidolgozása során a Fővárosi Önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a részvétel és a nyitottság biztosítására, a lakosság minél nagyobb mértékű bevonására.

A közös munkához szükséges tematikus munkacsoportokon keresztül vonjuk be szakmai civil szervezetek képviselőit, az ezen a honlapon lévő kérdőívek kitöltésével, vagy a smartbp [at] budapest.hu e-mail címen bárki könnyeden eljuttathatja hozzánk véleményét.

A fórumon az Önkormányzat részéről

  • Kerpel-Fronius Gábor, okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes,
  • Garay Márton, a Városépítési Főosztály csoportvezetője,
  • Bedőcs Bernadett, a BFVT Kft. munkatársa volt jelen. 

A fórumon elhangzott kérdések és válaszok összefoglalója >>