Foglakoztatási társaság

A munkanélküliség növekedése és az állástalanság megakadályozására aktív munkaerőpiaci eszközként a főváros egy foglalkoztatási társaságot hoz létre. A társaság célja a megélhetés, munka és képzés biztosítása a munkanélküliség által fenyegetett dolgozók számára, olyan módon, hogy már rövid és középtávon minél többen közülük a társaságot elhagyva újra vissza tudjanak térni korábbi munkahelyükre, vagy más cégben a munkaerőpiacra.

A korábbi munkáltató megállapodást köt a foglalkoztatási társasággal arról, hogy a dolgozóját szükség esetén képzik; ha van munkalehetőség, akkor foglalkoztatják, vagy állásidőn tartják addig, amíg nem áll helyre a gazdaság, és nem képes újra működni a korábbi kapacitásai alapján a cég. A társaság állami támogatásból (jelentős része Európai Uniótól kapott támogatásokból fedezhető lenne) és lehetőség szerint piaci bevételekből tartja fenn magát.
A dolgozó amellett, hogy nem érzi a létbizonytalanságot, megőrizheti korábbi jövedelmét, vagy annak egy részét is. Ezzel nem veszít a gazdaság semmit, hiszen a belső keresletből nem hiányzik ez az összeg. A dolgozó akár képezheti is magát, és megmarad a lehetősége, hogy visszamenjen a volt munkáltatójához. És természetesen a korábbi munkáltató is „visszakaphatja” egy újrainduláskor a munkavállalóját.
Becsült költség
S: 2.100 / M: 8.880 / L: 21.700 M Ft
Legkorábbi kezdés éve
2021
Megvalósítás időtartama
7 év
Cél
Esélyteremtő Budapest
Program
ESÉLYTEREMTŐ SZOLGÁLTATÁSOK
Témakör
szociális szolgáltatások
foglalkoztatás
képzés
Kerület
I. kerület
II. kerület
III. kerület
IV. kerület
V. kerület
VI. kerület
VII. kerület
VIII. kerület
IX. kerület
X. kerület
XI. kerület
XII. kerület
XIII. kerület
XIV. kerület
XV. kerület
XVI. kerület
XVII. kerület
XVIII. kerület
XIX. kerület
XX. kerület
XXI. kerület
XXII. kerület
XXIII. kerület