Energiahatékonysági rekonstrukciók és innovatív fejlesztések

Villanykazánok és hőtárolók telepítése: Villamos energia rendszer rugalmasságát elősegítendő villanykazánok és hőtárolók telepítése (2x30 MW). A villamos energia termelési csúcs és a távhő használati igény eltérő időpontjainak kiegyenlítése érdekében.

Távvezetéki energiahatékonysági rekonstrukció: a meglévő hálózat karbantartása és tervezetten, a korróziós hatások csökkentése érdekében előszigetelt, közvetlen földbe fektetett vezetékekre való cserevezetékek fektetése.
Hőközponti energiahatékonysági és irányítástechnikai rekonstrukció:: műszaki színvonal emelésével a szolgáltatás hatékonyságának és az ellátásbiztonság növelése érdekében a FŐTÁV Zrt. általa kezelt hőközpontok rekonstrukciója. A beruházás során megtörténik a FŐTÁV által gyártott korszerű modul hőközpontok beüzemelése és a hőközpontok távfelügyeleti rendszerének kiépítése.

Innovatív hidegenergia tárolók létesítése új hűtési projektek megvalósításánál: A hűtési szolgáltatás további szélesítése, az ellátásbiztonság, az energiahatékonyság és a gazdaságosság érdekében hidegenergia tárolók létesítése.
Az Észak-budai fűtőmű olajtartályainak hőtárolóvá alakítása: Az Észak-budai Fűtőmű használaton kívüli olajtartályainak hőtárolóvá alakítása és üzemviteli előnyök alapján kapcsoltan termelt hő tárolására történő hasznosítása.
Becsült költség
S: 8.000 / M: 22.300 / L: 31.400 M Ft
Legkorábbi kezdés éve
2021
Megvalósítás időtartama
7 év
Cél
Zöld Budapest
Program
TÁVHŐRENDSZER FEJLESZTÉSE
Témakör
távhő
energiahatékonyság, megújuló energia
klímavédelem
Kerület
továbbtervezés alatt